LÅT OSS TILLSAMMANS SE TILL ATT MUSIKEN INTE TYSTNAR

Stiftelsen Svenska Musikfonden är en ideell insamlingsstiftelse som långsiktigt verkar för att stötta och utveckla svenskt musikliv.

Stiftelsen grundades 2020. Under 2021 kommer alla insamlade medel delas ut i akutstöd pga Covid-19.

Stiftelsens mål:

  • Att särskilt uppmärksamma barns och ungas rätt till kreativa och utvecklande musikupplevelser.
  • Att i kristider särskilt stötta och värna om dem som saknar skyddsnät inom musiknäringen.
  • Att främja ett jämställt och levande musikliv i hela Sverige.
  • Att främja musikalisk förnyelse.
  • Att främja allas möjlighet till musikupplevelser och bildning.
  • Att bidra till att fler jobb skapas inom musiknäringen.

Jag tycker det känns självklart att vara med i styrelsen för stiftelsen för att jag värnar mycket om Sveriges musiker, tekniker och sångare och tar alla chanser att försöka göra det jag kan för alla som är verksamma nu och för nästa generation. Särskilt i tider av kris. Ett hedersamt uppdrag.

Sarah Dawn Finer
Ambassadör/Styrelseledamot

Att stötta Svenska Musikfondens arbete känns mycket viktigt. Särskilt vill jag hjälpa till och ge barn och ungdomar en chans att få uppleva musikens kraft. Att musiken kan flytta berg har jag själv fått erfara.

Martin Stenmarck
Ambassadör/Styrelseledamot

Styrelsen för Svenska Musikfondens ansvarar för organisation och förvaltning av Stiftelsens angelägenheter. Styrelsen skall tillse att organisationen beträffande bokföring och medelsförvaltning även innefattar tillfredsställande kontroll. Styrelsen skall också tillse att Stiftelsens administrationskostnader hålles på en rimlig nivå. Styrelsen får tillsätta kommittéer för särskilda uppgifter. 

Styrelsens arbete leds av ordförande och den operativa verksamheten av stiftelsen operativt ansvarige.

Styrelse

Martin Stenmarck

Styrelseledamot

Martin Stenmarck har definitivt gått en lång väg från sin uppväxt i en by utanför Örebro, dit delar av hans familj flyttade när han var 12. Musik och artisteri stod alltid högt i kurs i hans släkt. Där finns fler artister, om man går bakåt i tiden.

Martin själv ville som ung inget hellre än att repa med sitt band, ett Sagan om ringen-influerat hårdrockband som lyssnat för mycket på Led Zeppelin.

Snabbspolar man genom Martin Stenmarcks karriär får man en tydlig bild av en artistisk spännvidd som få svenska artister har. Från hårdrockdrömmarna i pojkrummet, till Grammisvinst, Melodifestivalenvinst, Rockbjörnenvinst och till våren 2018 där Stenmarck precis avslutat andra Sverigeturnén med sin kritikerrosade föreställning ”Syskonkärlek – räkna med bråk”. Den berättande monologen om att växa upp med 11 syskon, regisserad av Kristoffer Appelquist.

Oavsett vilket projekt han gått in i har scenen har alltid varit fokus, det är hans hemvist.

Sarah Dawn Finer

Styrelseledamot

Sarah Dawn Finer är en av Sveriges mest älskade artister. Som albumartist och låtskrivare har hon flera guldsäljande soloalbum, hitlåtar och framgångsrika soloturnéer bakom sig. Hon har sjungit på allehanda kungliga tillställningar, galor och som mellanakt i Eurovision Song Contest finalen för över 200 miljoner tittare. Dessutom är hon en av Sveriges mest hyllade programledare och har bla lett ”Melodifestivalen” och ”Så ska det låta” i SVT, tre ggr vardera. I vår är SDF ny medlem i ”Talang” juryn, aktuell med ny musik och har blivit med egen intervjupodd. Som skådespelerska har hon medverkat som huvudroll på scen i musikaler, shower och i film och tv i över 20 år. Sedan 2019 är Sarah dessutom skivbolagsboss på egen label och har även blivit konsertproducent.

Bengt Braun

Styrelseledamot

Bengt Braun, svensk företagsledare inom mediebranschen. Mångårig VD och koncernschef för Bonnier AB, sedermera dess ordförande fram till 2021.

David Stenmarck

Ordförande

Stiftelsen Svenska Musikfonden startades på initiativ av musikentreprenören David Stenmarck som har en lång och framgångsrik musikkarriär.

Han har producerat och skrivit låtar till Celine Dion, Westlife, Glee, DJ Ironik, Martin Stenmarck, Carola m.fl. Under åren har han samlat på sig både en Grammis och en Rockbjörn.

Ledning

Jimmy Palmqvist

Operativt ansvarig

25 år i ledande ställning med erfarenhet inom ledarskap, försäljning och marknadsföring. Erfarenhet att arbeta i bolag med ideella ägare som Kavli, Lottericentralen och Paf.

”Musiken förenar människor i glädje och sorg, ung som gammal. Den är som ett smörgåsbord, där det alltid finns något som passar alla, oavsett vilken sinnesstämning man än befinner sig i. Den mångfalden måste fortleva och även utan musikaliskt kunnande kan vi alla bidra.”